Werken is topsport!

De wereld is in ontwikkeling.

Alles moet sneller, effectiever en vooral goedkoper. Vanzelfsprekend niet ten koste van de kwaliteit! Voldoen aan deze verwachtingen is anno 2014 een ware topsport geworden.

Er is wel een groot verschil…

Iedereen moet topsporter zijn!
Maar wat als je twintig jaar verdienstelijk voetballer bent geweest en je met een ongeluk je been verliest? Wat als je geboren bent met een beperking, waardoor je al blij bent mee te kunnen komen in de vijfde klasse? Hoe ziet je toekomst er dan uit?  

Een full service coachings- en begeleidingsorganisatie dat zich inzet voor deze mensen is daarom zeker wenselijk. Doel van zo’n organisatie is om mensen die niet (meer) kunnen voldoen aan de verwachtingen die het werk of arbeidsproces met zich meebrengt, te helpen bij het vinden van passend, duurzaam werk.

Een werknemer met een fysiek handicap,

dat hoeft geen handicap te zijn voor u als ondernemer.
Want is het werk dat u van uw werknemers vraagt voor lichamelijk gehandicapten onmogelijk? Grote kans dat dit niet het geval is. Bovendien zijn er voor u als werkgever subsidiemogelijkheden bij het in dienst hebben van een werknemer met een handicap.

Nu betekent dat niet dat dat de reden moet zijn dat u fysiek beperkte werknemers in dienst moet hebben, maar het is voor u als ondernemer wel de moeite waard om rekening mee te houden.

Bovendien helpt u uw medemens door werk aan te bieden aan diegenen die niet afgeschreven hoeven te worden wegen fysieke ongemakken!

Diensten van een coachings- en begeleidingsorganisatie

zijn onder te verdelen in coaching en begeleiding:

  • Van werk naar werk (outplacement/ Wet Verbetering Poortwachter);
  • van uitkering naar werk (Ziektewet, WAJONG, WIA);
  • op het werk (WAJONG).

Met het vizier gericht op kwaliteit, en tevreden kandidaten en opdrachtgevers, omdat een traject pas als geslaagd wordt beschouwd als zowel opdrachtgever, werkgever, werknemer als uitkeringsgerechtigde tevreden zijn.

Hoe?

Doelgericht, betrouwbaar en actief.

  • Doelgericht, omdat iedereen tevreden is als het resultaat is zoals verwacht.
  • Betrouwbaar, omdat door vertrouwen in een relatie één plus één drie is.
  • Actief, omdat eenieder zich moet inspannen om het doel te bereiken.

Concreet bereiken we hiermee twee resultaten:

  • Beperken van (de steeds groter wordende)  financiële gevolgen  voor werkgevers met zieke of overbodig geraakte mensen in dienst.
  • Vinden van een passende baan voor de kandidaat.

Dus heb je

te maken met een werknemer die het werk niet meer kan doen; door ziekte, of door reorganisatie? Of heb je plek voor iemand die met begeleiding boven zichzelf kan uitstijgen en daarmee van waarde kan zijn? Of wil je meer weten?

Neem dan contact op met Petra Rozendal (arbeidscoach Just4Work).

e-mail:prozendal@just4work.nl

of bel: 06-43122319.

Petra Rozendal  | Just4work
Bekijk hier mijn Linkedin

Reageer

Your email address will not be published.