Voorkom een internetblokkering

Door | 24 oktober 2013 | Tips en informatie

Denk je eens in hoe je jouw onderneming zou ‘runnen’ zonder Internet.

Word je al badend in zweet wakker?

Zonder Internet…

… zouden we vandaag de dag niet weten hoe we het hoofd boven water kunnen houden. Het zou de kans om te groeien met jouw onderneming tot een minimum beperken.

Als een computer een virus bevat, kan deze zonder dat de gebruiker het weet deel uitmaken van een groot virus of spam netwerk. Ook wel een botnet genoemd.

Dat is vervelend. Maar het wordt nog erger als de internetprovider…

…de kraan dicht draait.

Internetproviders scherpen de regels steeds verder aan omdat ze willen voorkomen dat hun infrastructuur gebruikt wordt om virussen en spam overheen te sturen. Als bedrijf kun je er dus mee te maken krijgen dat je daardoor geen internet hebt.

Hoe te voorkomen?

Een 100% waterdichte oplossing…

…is er niet, maar er zijn genoeg dingen die je kan doen. Zorg er aller eerst voor dat je een zakelijke internetverbinding hebt in plaats van een particulier abonnement. Niet alleen de garantie van een zakelijke verbinding is beter, maar mochten er onverhoopt toch virussen verstuurd worden is er een passende ondersteuning zodat je snel weer verder kunt.

Extra veiligheid

De router die een provider standaard levert werkt prima, maar voor extra veiligheid is het aan te raden om deze te vervangen voor een geavanceerder model. Door bijvoorbeeld intrusion prevention software wordt het indringers erg moeilijk gemaakt om het netwerk te benaderen. En het spreekt misschien voor zich, maar zorg voor een goede anti virus en anti spam oplossing.

Zo heb je al een aantal blokkades opgeworpen tegen bedreigingen van buiten af.

Als jouw bedrijf…

…meerdere vestigingen en thuiswerkers heeft zou je er ook een eigen ‘internet wolk’, een zogenaamde IP-VPN verbinding, kunnen kiezen. Alle vestigingen en thuiswerkers gaan vanaf de eigen beveiligde internet wolk, het openbare internet op. Hierdoor wordt de kans op virussen en stuk kleiner en het beheer is een stuk eenvoudiger.

Zo bespaart u ook nog eens op onderhoudskosten.

Een garantie dat je nooit meer een virus op je computer of server zult hebben kan ik niet geven, maar er is veel aan te doen om de kans zo klein mogelijk te maken dat een virus je belemmert in jouw dagelijkse gang van zaken.

En is er dan toch een keer wat aan de hand: lisa@computerwacht.nl.

Groeten,

Reageer

Your email address will not be published.