Uw website nog niet mobiel? Maak ‘m responsive

Door | 07 januari 2014 | Tips en informatie

Op veel (klein)zakelijke websites komen veel klantcontacten en aanvragen inmiddels al via mobiel! Is uw website nog niet aangepast? Dan is 2014 een goed jaar om te investeren in mobiel.

Laat uw huidige website responsive maken! 

De afgelopen jaren werd het steevast voorspeld; de mobiele website wordt belangrijk. Nou hou je vast, de trend is inmiddels oud nieuws. Ook binnen het MKB is een goed werkende website op smartphones en tablets inmiddels gewoon gemeengoed. Test het maar eens met de websites van uw concurrenten.

Oké, heel kort het waarom

Nederlanders hebben gemiddeld 4,3 mobiele apparaten tot hun beschikking. Nu het bezoeken van uw website op een mobiele telefoon of tablet gewoon is geworden, zien we ook een snelle stijging van mobiele online aankopen. (Download de Magento Koopwijzer 2014 van magento-specialist.info voor cijfers).

Daarnaast gebruiken uw bezoekers het internet ‘horizontaal’. Oftewel; ze springen via uw facebookpagina, naar uw website, waar ze zich inschrijven voor uw nieuwsbrief en klikken op uw telefoonnummer, waarna hun smartphone direct uw nummer belt.

Wat is een responsive design?

Een responsive website past zich automatisch aan naar het gebruikte schermformaat.

1 website voor desktop, tablet en smartphone!

Anders gezegd; de code herkent het apparaat waarop uw website bekeken wordt en zorgt er voor dat uw website zich netjes verkleint naar een mobiel schermpje. Dit kan een tablet of smartphone zijn, maar ook een kleine laptop of een televisie. Uw (huidige) website past zich netjes aan.

De voordelen van responsive design,

ten opzichte van een aparte losstaande mobiele website(s), zijn divers.

  • U heeft maar één website te onderhouden voor alle apparaten,
  • u hoeft maar voor één website te investeren in online marketing, i.p.v. voor elke losstaande website versie,
  • uw website is in veel gevallen ook voorbereid op toekomstige apparaten,
  • het kan veelal makkelijk worden toegepast op uw huidige ontwerp. U hoeft dus geen nieuwe website te laten maken, wat enorm scheelt in de kosten.

Hoe weet ik of het voor mij interessant is?

Dit is een makkelijk te beantwoorden vraag. Het antwoord is namelijk te vinden in de statistieken van uw eigen website. In de statistieken kunt u precies terugvinden hoeveel van uw verkeer via een smartphone of tablet komt. Hou vooral in de gaten of u een hoger dan normaal ‘bouncepercentage’ heeft voor mobiel verkeer. Zo ja? Dan heeft u mobiele bezoekers, maar weten de meesten niet hoe snel ze weer moeten vertrekken. Uw website is dan niet geschikt voor mobiel. U loopt klanten mis. Kan mijn website Responsive worden gemaakt?

Wanneer u hieronder een preview aanvraagt van uw mobiele site, bekijken wij dit trouwens voor u.

Responsive-website-2Kan mijn website Responsive worden gemaakt?

Vaak wel. Wanneer uw huidige website redelijk volgens de normale webdesign standaarden is gemaakt is dit geen enkel probleem. De huidige code kunnen we vaak makkelijk voor u ‘updaten’ zodat deze er ook goed uitziet op mobiele apparaten. Laat u een nieuwe website maken? Zorg er dan altijd voor dat u afspreekt dat het ontwerp responsive is.

Hoe gaat mijn website er dan uitzien?

Waarschijnlijk bent u nieuwsgierig hoe uw website er op een smartphone uit zal zien wanneer deze responsive is gemaakt. Daarom hebben we voor alle lezers van de BCR nieuwsbrief een gratis scan en mobiele preview samengesteld.

  • We scannen uw website statistieken of de investering voor uw relevant is (heeft u mobiel verkeer? Waar gaat het nu mis?);
  • we controleren of uw huidige website responsive kan worden gemaakt;
  • we maken een preview van uw homepage, hoe deze er uit kan zien als u deze responsive laat maken.
Klik hier om de scan en preview van uw mobiele site aan te vragen

 

Groeten,

Freddy-Brak-WebverzorgersFerry Brak | Webverzorgers

Bekijk het LinkedIn Profiel van Ferry

Reageer

Your email address will not be published.