Per 2015 geldt de werkkostenregeling voor u

Door | 02 december 2014 | Tips en informatie
2015 Werkkostenregeling

Maar wat betekent dit voor u en wat zijn de mogelijkheden en keuzes voor u? NAHV Accountants legt dit graag aan u uit. Zij adviseert u om de WKR voor 1 januari 2015 te implementeren. De keuzemogelijkheden die u heeft, staan hieronder beschreven. Ook bieden zij u als lid van de Businessclub Rijnstreek een gratis scan aan om na te gaan of de werkkostenregeling op een juiste wijze is geïmplementeerd binnen uw onderneming.

Vanaf 1 januari 2015 is iedere werkgever verplicht de WKR te volgen

De WKR houdt globaal in dat werkgevers vrijwel alles aan medewerkers mogen vergoeden en verstrekken. Onder de 1,2% van de totale fiscale loonsom kost dit niets, maar daarboven betaalt u daarover 80% loonheffingen. De WKR moet geadministreerd worden zodat de Belastingdienst de juiste toepassing kan controleren.

Hoe kunt u hiermee omgaan?

Welke keuzes heeft u als werkgever met betrekking tot de WKR?

1. U houdt de WKR geheel zelf bij buiten de boekhouding, bijvoorbeeld in Excel

Op onze website kunt u alle benodigde informatie over de WKR vinden. Hiermee kunt u geheel zelfstandig de WKR implementeren binnen uw onderneming. Uiteraard helpen wij u graag met de implementatie van de WKR in het geval van vragen.

2. U verwerkt zelf uw administratie in een boekhoudpakket en verwerkt zelf de WKR hierin

Op onze website kunt u alle benodigde informatie over de WKR vinden, waaronder het Referentie Grootboekschema WKR. Hiermee kunt u geheel zelfstandig de WKR implementeren in uw boekhoudpakket en uw onderneming. Uiteraard helpen wij u graag met de implementatie van de WKR in het geval van vragen.

3. Uw administratie wordt door ons verwerkt, of in uw of ons boekhoudpakket

In dat geval maken wij nieuwe grootboekrekeningen aan voor de WKR op basis van het Referentie Grootboekschema WKR. Op deze wijze blijkt de WKR uit de administratie en voldoet u aan alle wettelijke eisen. De kosten hiervoor bedragen eenmalig € 150.
Om onze relaties zelf meer inzicht te geven over de werkkostenregeling is het volgende ook in dit nieuwsbericht opgenomen:

4. Geen actie ondernemen

Dit is eigenlijk geen optie. U loopt een groot ondernemersrisico door niets te doen: de belastingdienst gaat immers controleren op de WKR en (hoge) naheffingen en boetes voor de loonheffingen kunnen het gevolg zijn.

Meer informatie over de WKR

• Werkkostenregeling NAHV Accountants uitgebreid webversie

• Referentie Grootboekschema 1.1 WKR NAHV Accountants

• Checklist Vrije vergoedingen en verstrekkingen NAHV Accountants

Uiteraard begeleiden wij u graag met de implementatie van de werkkostenregeling binnen uw organisatie. U kunt contact opnemen met Edward van Dijk via ervandijk@nahv.nl

Reageer

Your email address will not be published.