Pensioenregeling voor uw werknemers: De impact van wijzigingen.

Door | 29 november 2013 | Tips en informatie
pensioen wijzigingen

Heeft u binnen uw bedrijf een pensioenregeling voor uw werknemers? Dan gaat er binnenkort veel veranderen!

De kans is groot dat u inmiddels benaderd bent door uw pensioenuitvoerder, óf uw adviseur over ‘noodzakelijke’ aanpassingen ten gevolge van diverse wetswijzigingen.

Moet uw pensioencontract

binnenkort herzien worden? En doet uw huidige verzekeraar u automatisch een voorstel?

  • Dan is de kans groot dat u meer pensioenpremie gaat betalen;
  • dan is de kans groot dat de belangen van uw werknemers onvoldoende meegewogen zijn;
  • dan is het van belang dat er juiste communicatie met de werknemers plaatsvindt;
  • dan zijn er mogelijkheden om uw pensioenkosten niet te laten stijgen en zelfs te laten dalen!;
  • dan is het belangrijk dat u arbeidsrechtelijk de juridische mogelijkheden kent en de juiste weg kiest;

Het mag duidelijk  zijn

dat de wijzigingen die de pensioenuitvoerder u vraagt door te voeren, meer aandacht vragen dan alleen het ondertekenen van het door hen uitgebrachte voorstel. Zorgvuldigheid is geboden.

Behoud zelf de regie

Wij zien het in onze dagelijkse praktijk gebeuren dat pensioenuitvoerders voorstellen versturen, waarmee zij úw arbeidsvoorwaarden veranderen. Zonder dat zij het grotere geheel van uw afspraken met uw werknemers overzien én zonder dat u vooraf geadviseerd bent over de verschillende mogelijkheden die er zijn.

“Hoe kan een dergelijk voorstel dan ooit op maat zijn?” vraagt u zich wellicht af.

Aan u als werkgever,

daarom het advies om zélf te beoordelen hoe u de pensioenregeling wilt wijzigen, zodat deze het best passend is voor u en voor uw werknemers.

Inzicht in de meerjarige ontwikkeling van de  pensioenlasten, alsmede de ontwikkeling van de pensioenrechten van iedere individuele werknemer is essentieel. Zo houdt u zelf de regie over uw arbeidsvoorwaardenpakket.

Wat het beste voor u is?

Dat is uiteraard afhankelijk van uw situatie. Maar dan nog is het vaak een wirwar van plichten en rechten, terwijl u uw tijd liever besteed aan uw kernactiviteiten. Toch?

Voor werkgevers

is CFD de Spits Pensioenconsultants de partner op het gebied van pensioenadvisering en pensioenbeheer. Wij kunnen het hele traject van inventarisatie, analyse, advies, bemiddeling en beheer op ons nemen, maar ook één of meerdere onderdelen daarvan. Wij zullen ons tot het uiterste inspannen om voor u het beste resultaat te bereiken. Onze manier van werken is gericht op een langdurige relatie met onze opdrachtgevers.

Indien u geïnteresseerd bent in een vrijblijvend en oriënterend gesprek, kunt u natuurlijk contact met mij opnemen op nummer 071-5140447.

Groeten,

cfddespits-fotoGerrit-Jan kok | CFD De Spits

Bekijk mijn LinkedIn profiel

Reageer

Your email address will not be published.