Iedereen zijn specialiteit, zo komen we samen verder!

Door | 26 februari 2014 | Tips en informatie

Als creatief persoon of bureau wil je het uiterste uit jouw idee halen. Vaak zie ik dat het vinden van de technische personen voor de realisatie een probleem kan zijn. Toch is dit vaak van essentieel belang om een project te laten slagen. Wij vinden het belangrijk een systeem schaalbaar op te zetten en voor te bereiden op de toekomst.

Duurzaam- en schaalbaarheid

Al geruime tijd zijn we bezig om alles om ons heen duurzaam op te zetten. We bouwen huizen waar we jaren in kunnen wonen, voertuigen die steeds langer rijden en materialen die niet stuk te krijgen zijn.

Ik vind dat we met online applicaties hetzelfde moeten doen.

Al bij het uitdenken van het concept

moeten we rekening houden met hoe we het product over tien of meer jaar voor ons zien. In die jaren kan het voor komen dat het project wijzigt.

Bijvoorbeeld:
functionaliteiten die toegevoegd worden of verdwijnen, de layout van de applicatie die gewijzigd wordt of de beschikbare talen worden veranderd.

Het maken van bewuste keuzes

Bovenstaande aspecten kunnen veel invloed hebben in de keuze voor het opzetten van de technische kant. Wordt er al rekening gehouden met taalbestanden, ook al wordt de applicatie maar in een enkele taal gelanceerd? Serveer je de website of applicatie van een enkele server of meerdere servers in de cloud?

Zo zijn er nog veel meer vragen waar goed over nagedacht moet worden. Ik heb er een aantal op een rijtje gezet:

  • Bereikbaarheid op meerdere toestellen (responsive design)
  • Een of meerdere toegangspunten tot de data
  • Internationalisering
  • Gebruikersvriendelijkheid bij een visuele handicap
  • Hosting van de website
  • Beveiliging van de data en privacybeleid
  • Welke programmeertaal wordt er gebruikt
  • Beschikbaarheid van ontwikkelaars in de gekozen programmeertaal

Doktertje spelen en amateur tandartsen

Nu kun je natuurlijk in je eentje een hele hoop tijd steken in het onderzoeken, evalueren van alle mogelijkheden en je inlezen op alle technologieën. Persoonlijk denk ik dan altijd:

“Ik heb nog nooit gehoord dat iemand zich weken lang verdiept in het gebit, om zo niet meer naar de tandarts te hoeven. Of iemand die geneeskunde studeert om de huisarts te vermijden.”

Dus waarom zou jij dat wel doen?

We weten allemaal dat je niet alles zelf en alleen kunt en we gaan altijd op zoek naar een specialist die ons kan helpen.

Laten we onze krachten bundelen

Wij zien onszelf daarom dan ook als creatief en technisch partner voor creatieve mensen en bureaus. Wij helpen u graag met het onderzoeken en het maken van keuzes voor uw online project. Hierbij geven we een begrijpelijk inzicht in de opties en de keuzes die voor en tijdens de realisatie worden gekozen.

Zo helpen wij jou, om net als de tandarts, kiespijn te voorkomen in de applicatie.

Groeten,

RuudRuud Schaaphuizen | Sqits
Bekijk hier mijn Linkedin

Reageer

Your email address will not be published.