Het belang van Google

Google, u kent het wel, die zoekmachine op internet.

Maar wat u zich mogelijk niet zult beseffen is wat Google voor u betekent als organisatie. Google bepaalt hoe makkelijk u gevonden wordt op het internet. Aan de hand van een aantal criteria en verschillende werkmethoden, bepaalt Google hoe ‘hoog’ u staat in deze machtige zoekmachine.

Bepaalt Google dit werkelijk? Zult u zich misschien afvragen. Het antwoord daarop is ja, maar u heeft zelf wel grote invloed op uw vindbaarheid.

U bepaalt zelf

hoe hoog u in Google staat, maar hoe? Wellicht dat u de termen SEO, linkbuilding en SEA weleens heeft gehoord? Het gebruikt van SEO (Search Engine Optimization), SEA (Search Engine Advertising) en linkbuilding bepalen in grote mate uw zichtbaarheid en vindbaarheid in Google.

Maar wat betekenen deze termen?

SEO betekent

alle activiteiten die u doet om op specifieke zoekwoorden (onderwerpen die voor uw bedrijf van belang zijn) gevonden te worden. Wij van Web Oppep willen bijvoorbeeld graag gevonden worden op de zoekwoorden combinatie Internet Marketing Bureau.

In uw website kunt u de voor u belangrijke zoekwoorden verwerken. Net zoals wij hebben gedaan door de woorden  -internet marketing bureau- regelmatig laten voorkomen in de teksten. Uiteraard moet daardoor niet de leesbaarheid ervan beïnvloed. Ook hier zijn richtlijnen voor.

Linkbuilding is

een onderdeel van SEO, waarmee u zorgt dat andere websites naar uw website linken. U maakt op deze manier uw website populairder.

U zult overigens snappen dat

als uw bedrijf op pagina 5 van de zoekresultaten staat in Google, u daarmee weinig kijkers zult trekken. Maar wat nou als op pagina 1 staat? Sterker nog, wat nou als u bovenaan de eerste pagina staat?

Googlegrafiek

U ziet in de afbeelding dat het aantal mensen dat doorklikt op pagina 1 aanzienlijk hoger is dan op andere pagina’s. Zeker als u bovenaan staat op de eerste pagina ziet u… Nou ja, oordeelt u zelf maar. Met ruim 35% van de zoekers die klikt op het eerste resultaat, is het niet gek om te streven naar die hoogste positie.

Op welke positie staat u in Google?

Goeie vraag. Want hoe komt u hierachter? Op uw merknaam zoeken is niet wat we bedoelen, immers zal u hier al snel mee op de eerste pagina staan. En aangezien u nog steeds geen Coca Cola heet is het toch nodig om op een andere manier vindbaar te zijn. Doet u daarom het volgende:

  • Kies een zoekwoorden combinatie waarop u verwacht te worden gevonden zoals ‘internet marketing bureau’
  • Tik deze in op Google
  • Staat er een pagina van uw website op pagina 1?
  • Probeer het nog eens met de combinatie en de plaats waar uw bedrijf staat zoals ‘ internet marketing bureau alphen aan den rijn’
  • Staat er een pagina van uw website op pagina 1??

Zo niet, dan is het een goed idee om nog eens kritisch te kijken naar uw website, de gekozen zoekwoorden en de optimalisatie ervan voor Google. U mist hierdoor wellicht potentiële kopers.

Zo ja, petje af! En goed bezig. Blijf zo doorgaan!

SEA houdt

het adverteren in Google in. U koopt een advertentieplaats en uw advertentie wordt in Google geplaatst, boven de zoekresultaten. Dat zijn de resultaten die worden aangegeven met ‘Adv.’ (Advertenties).  Zie onder een voorbeeld van Google advertenties.

Advertenties op Google

 

 

 

 

 

Op deze manier kunt u dus direct hoog in Google komen. Een misschien kostbare, maar wel effectieve manier om aandacht te krijgen in de zoekmachines.

U ziet uw bedrijf ook graag terug op pagina 1 ?

Laat u dan adviseren. Internet marketing bureau Web Oppep helpt u graag met uw activiteiten beter vindbaar te maken. En u kunt hierin zelf meer betekenen dan u nu wellicht denkt!

Doe alvast uw voordeel met 1 uur gratis linkbuilding

Wij zijn bezig met een onderzoek naar de beste positionering van onze linkbuildingdiensten voor u als ondernemer. Wilt u meedoen aan dit onderzoek? Dat kan hier:  Meedoen met het onderzoek

De eerste 15 aanmeldingen ontvangen als bedankje een uur gratis linkbuilding.

EoinEoin Hennekam | Afstudeerstagiair  |  Web Oppep
Bekijk mijn Linkedin

Reageer

Your email address will not be published.