Goed personeel. Hoe vind je dat!?

Door | 24 oktober 2013 | Tips en informatie

Goed personeel vinden is een uitdaging waar elke ondernemer mee te maken heeft of krijgt. Zeker in tijden waarin de werkloosheid hoog is, is het een uitdaging om tussen alle werkzoekende de juiste persoon te vinden. Die persoon waar jij naar op zoek bent.

Wanneer je op zoek bent

naar nieuwe/ extra mankracht kun je ervoor kiezen om (tijdelijk) iemand aan te nemen of de het werk uit te besteden. Maar waar je ook voor kiest, het doel is uiteindelijk gelijk:

De juiste persoon vinden.

In dit artikel ligt de focus op het vinden van geschikt vast personeel. Ik ga u een aantal tips geven waarmee u voorkomt dat u straks een grote stapel CV’s op uw bureau heeft liggen en uren kwijt bent om deze allemaal te lezen. Om er uiteindelijk achter te komen dat geen enkele CV aansluit.

Als het werven van personeel niet uw kerntaak is,

wilt u zich daar ook niet te lang mee bezighouden.

Misschien heeft u al personeel in dienst? Waarom zou u dan buitenshuis gaan zoeken. Het is aan te raden om uw personeel aan te moedigen om

zichzelf te ontwikkelen.

Geef ze de vrijheid om aan te geven in welke rol ze willen groeien en, als dat nodig is, biedt ze een extra kennis in de vorm van een opleiding, training of cursus aan. Op de korte termijn kost dat misschien geld, maar straks kan dat ervoor zorgen dat u direct goed gekwalificeerd personeel heeft dat uw bedrijf al goed kent.

Daarover gesproken;

bindt potentiële kandidaten aan uw bedrijf.

Hoe fijn zou het zijn dat op het moment dat u een kandidaat nodig heeft, u gewoon in een bestand kan zoeken met personen die hebben aangegeven graag bij u te willen werken?

Facebook

U kunt dit realiseren door een online wervingsstrategie op te zetten die ervoor zorgt dat u geregeld open sollicitaties ontvangt. Als dit voor de korte termijn een te grote impact heeft, doet u er al goed aan om via uw Facebookpagina of een ander sociaal medium zaken te delen die potentiële werknemers kunnen interesseren.

Maar

het belangrijkste om goed personeel te vinden is om er altijd voor open te staan. Praat erover in uw omgeving, zodat u vanuit uw netwerk u op de juiste mensen wordt gewezen.

Of beter nog:

Dat zij mensen uit hun eigen netwerk aanraden om contact met u op te nemen. Het kan zomaar dat u de ideale persoon leert kennen en daardoor sneller kunt groeien. Dit kan zowel ‘offline’ als online.

Natuurlijk zijn er altijd nog de

werving en selectiebureaus in uw omgeving. Of nog beter, in uw omgeving die zich richten op uw branche. En dat ze weten wat voor bedrijf u heeft. Dat ze u door en door kennen.

Werving en selectiebureaus zijn continu bezig met het verzamelen van CV’s.

Selecteren van juiste mensen,

voor de juiste functie is hun kerntaak. Zij weten welke sfeer er bij u heerst. Wat uw kernactiviteiten zijn. Dan zou het zomaar kunnen dat u straks alleen nog maar even hoeft te zeggen dat u iemand zoekt zodat u direct wordt voorgesteld aan een aantal geschikte kandidaten.

Daarnaast is het aan te bevelen regelmatig

stagiaires aan te nemen.

Met het oog op het werven van personeel, bij voorkeur stagiaires die bijna gaan afstuderen.

Het aannemen van stagiaires biedt u een uitstekende gelegenheid om erachter te komen of iemand een aanwinst voor uw bedrijf kan zijn. Daarnaast zijn de kosten voor stagiaires laag en zijn zij vaak bereidt om te investeren in zichzelf. Ze staan nog aan het begin van hun carrière en kunnen alle kanten nog op.

De lage kosten voor u en de mogelijkheid voor de stagiair om zich te ontwikkelen

levert een win-win situatie op.

De belangrijkste tip is misschien wel

Begin niet

te laat. Als u pas begint met zoeken op het moment dat u personeel nodig heeft, is het eigenlijk te laat. Het hele proces moet dan nog op gang komen. En dat terwijl u direct die plek wilt vervullen.

En dan kunt u dus dus niet

verder groeien met uw bedrijf.

En is dat niet het laatste dat u wilt bereiken?

Groeten,

De leden van de Business Club Rijnstreek

Reageer

Your email address will not be published.