‘Een advocaat? Dat is toch veel te duur?’

Je kent dat wel als ondernemer. Je hebt een conflict met een leverancier, klant of werknemer. Maar je zit er niet echt om te springen een advocaat in te schakelen. De teller gaat al lopen als de telefoon nog rinkelt, is het niet?

Nee, het is niet zo als je een advocaat inschakelt

Een eerste consult is vrijwel altijd gratis. Bovendien gaat de advocatuur ook mee met de tijd.

“In de advocatuur zijn veranderingen gaande op het gebied van tarieven en kosten,” vertelt advocaat Carst Teiwes van Berntsen Mulder Advocaten. “Eén van de oorzaken is de digitalisering. Waar vroeger elk contract steeds opnieuw met een typemachine moest worden uitgetikt, kan tegenwoordig vaak een bestaand contract als basis worden gebruikt en worden aangepast. Dat is overigens wel wat meer dan knippen-plakken, want inhoudelijk moet het wel goed zijn en elke situatie is toch een beetje anders. Mensen beseffen vaak niet wat er juridisch moet worden uitgezocht om iets waterdicht te regelen.”

Pakketten: juridische diensten voor vaste prijzen

Voor veel juridische diensten heeft Berntsen Mulder Advocaten zogeheten ‘pakketten’ in het leven geroepen. Vaste prijzen voor een afgesproken dienst. Voorbeelden? Neem het opstellen van een beëindigingsovereenkomst. Of neem het checken van een contract voor ondernemers. Wellicht wilt u het faillissement aanvragen van een debiteur? Of een second opinion krijgen om de haalbaarheid van een zaak te beoordelen? Het kan allemaal voor een vast bedrag. De pakketten zijn te vinden op de website van het Alphense advocatenkantoor.

Met een begroting inzicht in de kosten

Teiwes: “Niet alles is in pakketten te vatten. In een rechtszaak is niet alles voorspelbaar. We zijn wel in staat een goede voorspelling van de te verwachten kosten te maken. Daarvoor werken we ook steeds meer met een ‘begroting’, waardoor de klant inzicht krijgt in de kosten. En vergeet vooral het belangrijkste niet: een goede advocaat is het geld waard. Want juist als je zaken niet goed regelt, en het gaat mis, dan lopen de kosten veel hoger op. Voorkomen is beter dan genezen, nietwaar?”

Bekijk de pakketten van Berntsen Mulder Advocaten op de website >>

Of bel met 0172-424172.

Reageer

Your email address will not be published.