BLIJF GROEIEN!

Maak nu gratis kennis met de ondernemers van Businessclub Rijnstreek. Kom netwerken tijdens een heerlijk ontbijt en laat u vervolgens inspireren door het verhaal van gastspreker Ferry Zandvliet.

Vrijdag 20 april, van 7.00u – 9.00u ‘s morgens in theater Castellum, Alphen aan den Rijn.

Aanmelden kan via: bcrontbijt@gmail.com.

gebeurtenis-FerryZandvlietVrijdag 13 november 2015 was Ferry samen met 3 vrienden in concertzaal Bataclan in Parijs voor een concert van The Eagles of Death Metal. Die avond werden er 89 mensen doodgeschoten en meer dan 300 verwond in dat kleine zaaltje. Parijs werd getroffen door nog twee aanslagen die avond. In totaal vonden 129 mensen de dood. Een avond die zijn leven totaal op zijn kop zette. Chronische slaapproblemen, hyper-alertheid, angstaanvallen en hevige PTSS klachten domineerden zijn leven na deze helse avond.

Ferry merkte na terugkomst in Nederland dat zijn omgeving steeds harder en bozer werd, terwijl hij juist het tegenovergestelde voelde. Door deze verharding in de maatschappij wilde Ferry laten horen dat hij weigert boos te zijn op de daders, maar ook dat hij zich niet bang laat maken. Na een week stond hij alweer bij een concert en met de vader van één van de terroristen, die zichzelf heeft opgeblazen in Bataclan, heeft hij inmiddels een intense vriendschap gesloten.

tekst-Ferry-Zandvliet

Door het loslaten van zijn boosheid en niet toe te geven aan angst is zijn leven zoveel mooier geworden. Hij moet zichzelf nog steeds wel eens knijpen. Het is bijna een spirituele reis, een verrijking van zijn leven. Nu hoopt Ferry dat mensen door zijn verhaal inzien dat het geen zin heeft toe te geven aan angst en boosheid, het beperkt jezelf…. hij kan het weten, kom maar eens luisteren.

FerryZandvlietZijn intense verhaal is oprecht en aangrijpend, maar toont ook aan dat heftige impact in een mensenleven ook mooie dingen kan brengen. Uit iets negatiefs iets positiefs halen, is iets dat Ferry van nature doet. Graag inspireert hij tijdens zijn lezingen als spreker ook anderen om op de best mogelijke manier om te gaan met tegenslagen. Tijdens een lezing spreekt hij daarom niet alleen over de gebeurtenis zelf, maar ook over de enorme impact op zijn leven, het omgaan met de media, het gebruik van medicatie en het niveau van hulpverlening. Op boeiende wijze schetst hij de allesbepalende factoren van vriendschap, humor en muziek die hem hielpen om een jaar na de aanslag een positieve wending aan zijn leven te geven.

Reageer

Your email address will not be published.