Aan de wettelijke verplichtingen houden met uw website

Door | 29 oktober 2014 | Tips en informatie

Tegenwoordig heeft ieder bedrijf wel een website of zelfs een webshop. Uw potentiële klanten vinden hier de eerste informatie over uw bedrijf, uw producten/diensten, kunnen een bestelling doen of zich bijvoorbeeld inschrijven op uw nieuwsbrief. Uw bedrijf maar ook uw klanten hebben rechten en plichten op het moment dat u met elkaar zaken gaat doen. Welke dit zijn, beschrijft Berntsen Mulder hieronder.

De verschillende wettelijke voorwaarden die u aan uw website of webshop moet toevoegen

Privacy policy; wat doet u met de verzamelde gegevens

U heeft een webwinkel of website waarmee u gegevens verzamelt van klanten. Bijvoorbeeld doordat klanten een bestelling bij u plaatsen. Of door middel van een aanvraag meer informatie aan u verstrekken. In dat geval bent u wettelijk verplicht om een zogeheten privacy policy op te stellen.

Maar let op: dit document moet aan een aantal wettelijke eisen voldoen. Het is dus van belang dat u zeker weet dat uw privacy policy helemaal in orde is. Daarom is het verstandig een dergelijk document door een deskundig advocaat op te laten stellen. Wij kunnen dit voor u doen.

Disclaimer; uw aansprakelijkheid afdichten

Wanneer u eigenaar bent van een webshop, is het van belang een goede disclaimer te hebben. In een dergelijke disclaimer benoemt u bijvoorbeeld dat u niet aansprakelijk bent voor schade die ontstaat door het gebruik van de website. Zonder disclaimer loopt u onder meer het risico, dat u aansprakelijk kan worden gesteld door een gebruiker, als die schade lijdt. Bijvoorbeeld omdat informatie op uw website waar de klant van uit is gegaan, achteraf niet bleek te
kloppen.

Daarom is het van belang een disclaimer op te laten stellen door een deskundig advocaat, zodat u zeker weet dat uw disclaimer aan de juiste juridische voorwaarden voldoet en u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Elk bedrijf in Nederland

moet Algemene Voorwaarden hebben. In deze AlgemeneVoorwaarden staat opgesomd welke werkzaamheden u doet, welke standaardafspraken u daarbij hanteert, hoe de betaling in zijn werk gaat, wat de garantieregeling is. Uw rechten en uw plichten. Eigenlijk te veel om op te noemen. De bekende kleine lettertjes, die als het erop aan komt, van groot belang zijn. Natuurlijk gaat uw bedrijfsvoering in 99 van de 100 gevallen goed.

Maar voor die ene keer dat het verkeerd gaat, kunt u terugvallen op uw algemene voorwaarden. Dat kan u veel kosten besparen. Het is dan ook zeer de moeite waard goede Algemene Voorwaarden op te laten stellen. Laat u dat door ons advocatenkantoor doen, dan weet u zeker dat het goed zit.

Informatie en prijzen >>

Berntsen Mulder Advocaten

Faillissementen | Arbeidsrecht | Familierecht | Kabelschade

Burgemeester Visserpark 13-15
2405 CP Alphen aan den Rijn

T0172 – 49 43 45

info@berntsenmulder.nl

berntsenmulder.nl

Reageer

Your email address will not be published.