5 tips voor loyalere werknemers

Door | 26 januari 2014 | Tips en informatie

Hoe vaak staat u er bij stil hoe belangrijk uw werknemers voor u zijn? Zonder goed personeel is het onmogelijk om uw onderneming te laten groeien. Hoe kunt u er nu voor zorgen dat goed personeel ook loyaal blijft?

Een loyale werknemer, iemand die echt geeft om uw onderneming, zal zich extra inzetten en meer verantwoordelijk voelen. Het lijkt ons onwaarschijnlijk dat u personeel wilt dat bij u werkt, puur en alleen omdat u ze betaald. Daarom geven wij hierbij een vijftal tips om loyalere werknemers te krijgen.

Neem feedback serieus

Gevraagd en ongevraagd zullen uw werknemers feedback geven. Ga serieus aan de slag met deze feedback en laat blijken dat er ook echt wat met de feedback gedaan wordt. Dit zal ze voeden om vaker feedback te geven en ze weten dat hun mening serieus wordt genomen. Dit werkt absoluut motiverend voor werknemers die verder van de managementfuncties afzitten. Deze afstand wordt hiermee verkleind en de ware knelpunten kunnen zo binnen het bedrijf worden opgelost.

Laat werknemers het grote plaatje zien

Binnen een team heeft iedereen zijn eigen rol, taken en verantwoordelijkheden. In een onderneming is dit natuurlijk niet anders. Voorkom dat werknemers het gevoel krijgen dat ze slechts een klein onderdeel zijn. Geef altijd het grote plaatje weer en welke verantwoordelijkheid iedereen hierin bijdraagt. Niks werkt zo fijn, dan wanneer je weet waarvoor je het doet. Zo weet ook iedereen dat hij/zij belangrijk is.

Stimuleer ontwikkeling

Uw wilt dat uw onderneming zich ontwikkelt? Uw werknemers willen zich persoonlijk ook ontwikkelen. Stimuleer daarom dat uw werknemers trainingen, cursussen en workshops kunnen volgen. Niet alleen om kennis up-to-date te houden, maar ook om nieuwe kennis op te doen. Het is helemaal mooi wanneer u samen met uw werknemer een ‘ontwikkelingspad’ uitstippelt en zo de mogelijkheden op groei binnen bedrijf duidelijk op papier zet. U schetst zo een helder toekomstplaatje, waar een werknemer zich aan verbindt.

Geef uw werknemers vrije tijd

Het komt nog vaak voor dat bedrijven bepaalde website blokkeren, verbieden om tijdens werkuren privézaken, zoals een telefoontje naar een dokter, af te handelen. Kortom een werknemer voelt zich beperkt. De kans is daarnaast groot dat uw werknemers het toch wel stiekem gaan doen. Het advies is juist om uw werknemers vrijheid te geven. Bij bedrijven als Google en 3M mogen werknemers zelfs 10% van hun werktijd geheel vrij indelen. Als zij dat willen, dan mogen ze zelfs naar de kroeg toe.

De uitkomsten zijn verbluffend. Tijdens de ‘vrije werkuren’ wordt juist in ontspannen sfeer over werk gesproken en worden de mooiste ideeën bedacht. Werknemers die zich vrij voelen, zullen ook beter in hun vel zitten en niet de stress ervaren dat ze dingen stiekem moeten doen. Kortom: u creëert een fijnere werksfeer.

Wees altijd open en eerlijk

Uw werknemers willen ook graag weten hoe het gaat met het bedrijf. Wat resultaten zijn van inspanningen die zij hebben geleverd. Wees daar altijd transparant over, ook wanneer zaken minder voorspoedig gaan. Juist dit loyale werknemer kan in die tijden het verschil maken. Het advies is dan ook om minimaal 2x per jaar uw werknemers hier open over in te lichten.

Investeren in uw werknemers, misschien wel het belangrijkste dat u kunt doen. Zijn uw werknemers tevreden, dan kunt u verder gaan kijken. Dan heeft u basis waar u op terug kunt vallen.

Wilt u weten hoe andere werkgevers dit doen? Schuif dan eens gratis aan tijdens ons ontbijt.

Groeten,

De leden van de BCR

 

One Comment

Reageer

Your email address will not be published.